top of page

Curs d'Experts en Educació Infantil-1

Monogràfics vivenciats

 
Reggio Emília. Conxa Delgado
Pedagogia de la Tendresa. Lidia Turner

Hem encetat el curs amb la documentació educativa i pedagògica de les escoles Reggio Emilia. Joc, estètica, emocions, plaer per aprendre, espai de comunicació... Naixem en potencialitat ecològica cap a l'altre i cap a la natura. L'entorn i l'ambient condicionaran els canvis possibles per engrandir-la o deformar-la. L'arquitectura i l'educació van de la mà. Conxa Delgado i Amo i Maite Fuster. Documentació de les històries individuals i col.lectives,taules de llum, taules de sorra, jo infant aprenc jugant... Interessant motxilla de recursos.

Lidia Turner Martí ens ha deixat les claus de l'exit per endinsar-nos en l'educació Martiana. La Pedagogia de la Tendresa es practica quan tens la capacitat humana d'estimar a l'esser humà. Si dones tendresa reps tendresa.
Conèixer i reconèixer la individualitat. Respectar les diferències. Confiar en les potencialitats. I tenir l'exigència que estimula la millora... l'infant sap més del que sembla i lo que importa és que vulga saber. L'escola ha de ser saborosa i útil. Eduquem junts de la mà família-barri-intersectorialitat. Éxit educatiu. Gràcies Lidia ha estat una experiència saborosa viure't, escoltar-te i aprendre't.

Educació Socio-Emocional. Carme Boqué

Jornada enriquidora, interessant i recorfontant. Carme Boqué i L'Educació Socio-Emocional. Cal un trencament per començar a construir-nos com a mestres emocionals. Hi ha una necessitat social per aprendre a alfabetitzar les emocions, sentir-les, detectar-les, avançar-se a elles per previndre males gestions, acceptar-les i saber gestionar-les. Comencem amb una Declaració de Principis per aprofundir en el jo, en el nosaltres i amb la humanitat. Un obrir-nos al món sense quartar, tallar ni disfressar el nostre jo, les emocions, tan les positives com les negatives. És necessari i un dret poder fruir en llibertat. Calen més entorns socioafectius per ser ú mateix, per ser nosaltres i per ser Humanitat. Cal una mirada especial i cap a l'interior de cada mestr@, especialista, metge, advocat... cada persona en l'ambit de la comunicació i responsable per saber llegir, entendre i comprendre a l'altre començant per ú mateix. Gràcies a totes i tots per enriquir aquesta jornada de dissabte. Seguim creixent.

Pedagogies. cultures i Ed. Infantil. Jaume Martínez Bonafé.

Comencem un viatge cap a altres possibilitats. L'educació és un camp en continu conflicte. Hem d'endinsar-nos per crear un Cercle de Cultura, l'espai que parteix des de la pròpia paraula, experiència, la història de cadascú de nosaltres per començar a teoritzar-la. Podem canviar l'escola recuperant la memòria d'altres pedagogies i mestres, Celestín Freinet, Paulo Freire, Gonzalo Anaya... Aquest viatge que comencem de la mà del mestre Jaume Martínez Bonafé és un viatge rebeld, un dilema moral, un viatge de transhumància des de i cap a l'educació Infantil. Crear identitat és educar. La trobada de les mirades amb els infants l'hem de fer significativa perquè mai més tornarà a ser igual. Hem de pensar els fets més allà del que són...
 

Música, Vida i Educació Infantil

Dinàmic, intens i divertit matí el que vam viure amb aquests dos mestres. Començàrem amb Ferran Aleixandre, mestre d'AMESTI i mestre de música a infantil i primària a l'escola gavina. Aprenguérem com ho fan els seus alumnes, vivenciant i jugant amb la música. 

Després d'agafar forces en l'esmorzar, gaudirem amb Natalia Crespo, gran mestra, entre d'altres, del mètode BAPNE, pertany a l'equip de Javier Romero i va saber endinsar-nos en aquest fantàstic i fascinant mètode musical. La importància de treballar la percussió corporal amb els menuts per millorar la lateralitat, desenvolupar el cervell, entre d'altres millories que podem aconseguir amb la música, van ser alguns dels aprenentatges viscuts amb la mestra de Castalla.

 

Gràcies mestres! 

Intel·ligències Múltiples

Mar Romera i Morón, una de les mestres que ens motivà per encetar el projecte AMESTI. Mestra compromesa amb la infància i amb el món de l'educació.

Les llavors que ens regalà en Granada, floriren de la manera més bella aquest dissabte set de febrer.

Tinguérem la sort i el plaer de compartir amb Mar tota la seua saviesa, provocació i fer reflexionar sobre el poder de les tres C's i del cor, de ser mestre i respectar, estimar i valorar la infància com aquest tresor que és. Propera a tots i totes els que ens donàrem cita aquest matí, paraules com...

Lo important no és saber què hem de fer, sinó poder fer-ho. Model per fortaleces, no per dèficit... 

Aquell regal de tindre't entre nosaltres és dels que no s'obliden mai, és com el regal de poder deixar a l'infant viure i aprendre en llibertat, estima i respecte.

Gràcies mestra!

Aprendre a pensar. Filosofia per a infants.

Altra de les mestres que ens motivà per encetar el projecte AMESTI. El dia que en Granada li convidarem a vindre a AMESTI, segons ella "per la brillor dels nostres ulls" no dubtà en dir SÍ. Aquest març de 2015 el nostre somni es feia realitat, Angélica Sátiro estava a València, estava amb nosaltres i venia a regalar-nos un seminari dinàmic, apassionant i ple d'aprenentatges. Tots els elements eren perfectes, els aromes i les textures de la benvinguda feren que es sentira a gust, com en casa. Ja al seminari es sentí molt identificada amb AMESTI, amb les maneres de pensar, actuar i fer. Jugar a pensar. Fer preguntes apassionades als nanos per a despertar la ment i posar-la en acció. Provocar l'expressió amb tots els llenguatges per aprendre a llegir-los. Paraules sàvies i des del cor, que ens duguérem allà dins de les nostres vides i cors, per sempre i per als infants dels que gaudim cada dia. Gràcies mestra, ets fantàstica!

Psicomotricitat Vivenciada

Iolanda Vives ens acompanyà i guià per sensibilitzar-nos en aquesta pràctica. Forma part d’AEC/ASEFOP. Reconeguda com Formadora en Pràctica Psicomotriu Aucouturier per l’Association Europeenne des Ecoles de Formation a la Practique Psychomotrice (ASEFOP).

Joc vivenciat, activitat, relacions, teoria, reflexions i visionat de vídeos de psicomotricitat analitzats per la mestra i tots els participants. Repensar la pràctica, canviar la mirada i llançar-se a experimentar amb la infància, el cos, el moviment i les emocions.

Amb globus de colors ens va fer viure i experimentar amb el cos i les emocions d'angoixa, d'alegria, de benestar... com a infants a una sessió de psicomotricitat vivenciada Bernad Aucouturier.

Per poder entendre, primer s'ha de viure.

Moltes gràcies mestra.

Repensar la pràctica

Alfredo Hoyuelos. Mestre, tallerista de les EIM de Pamplona, "fill" de Lorys Malaguzzi. L'estètica a l'escola, la documentació i la passió per la infància són trets que el defineixen a la perfecció com un mestre del que hem d'aprendre moltes coses. El concepte de la cultura de la infància el porta al seu màxim, quan defensa fer teoríes i hipòtesis dels xiquets sobre les pròpies actuacions sobre el món. Busquem ensenyar-los coses que creem que són importants per als adults, quan no els deixem els seus drets de la cultura de la infància. Ens regalà frases com "Treballant en xiquets és impossible saber-ho tot", "Tant de bo mai perdem l'animisme", "La formació, de vegades genera deformació", "Per poder fer una bona educació, hem de tancar els llibres de psicologia, pedagogia i didàctica", "Tota l'escola és un gran taller, un gran laboratori"....

Un final espectacular, com aquell color que fa que tot el teu voltant siga perfecte, per donar fi al Curs d'Experts en EI-1. Gràcies pel teu regal, per la teua saviesa, emoció, estima i passió. Fins aviat, MESTRE!!

Trobada-Cloenda del Curs d'Experts en EI-1

Acabem el Curs d'Experts en EI-1. Dissabte de trobada i exposició dels treballs que hem realitzat entre tots els alumnes-participants del curs de manera cooperativa i en diferents xicotets grups.

Començàrem el matí amb els relats musicats que ens feien reviure els diferents moments i aprenentatges viscuts durant aquest meravellós curs. Una manera dolça i delicada per obrir boca entre els participants. Què volem de l'educació? Digne d'escoltar i vore...

Seguírem amb la presentació d'un gran treball sobre Intel·ligències múltiples, barrejant la gran quantitat de teories que hi ha sobre aquest tema amb una experiència real a una de les escoletes de les participants al curs. Fantàstic el poder de creació...

Continuàrem amb un xicotet tast sobre diferents moments de sessions de música a un grup de tres i cinc anys. Només acabar, altre grup ens parlà de Les Emocions, mostrant gran número de contes i llibres especialitzats en el tema, i fent gaudir i riure als participants mitjançant jocs, llepolies, diferents materials plàstics... Un moment de rialla, sentiment i emoció...

Continuàrem i acabàrem amb el grup de Documentació, que ens va mostrar com fer viure als infants el dia a dia amb materials increïblement màgics, com són les flors, les bales o les taules de llum.

Enhorabona a totes i tots, gràcies per gaudir a l'aprendre, a compartir i a intentar canviar i millorar aquest món que tant ens apassiona, com és el de l'educació. 

Fins l'any que ve al Curs d'Experts en EI-2.

Moltes besadetes.

bottom of page