top of page

FORO MADRID: PER UNA NOVA LLEI EDUCATIVA

18 d'abril

Des de l'Associació educativa estem treballant de manera cooperativa amb altres entitas, col·lectius i professionals de tot l'estat espanyol, per elaborar un document base de proposta de Llei educativa.

Aquest apassionant treball de mesos, es concretarà en una trobada el pròxim 18 d'abril de 2015 a la ciutat de Madrid, per tancar, concloure i finalitzar l'esmentat document base per una educació de qualitat, en la que també hi haurà una representació de la nostra associació, AMESTI EDUCACIÓ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FÒRUM D'EDUCACIÓ - VALÈNCIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CARTA DE CONVIDADA AL FÒRUM D'EDUCACIÓ VALÈNCIA 2015

 

Estimats i companys i companyes:

 

A la ciutat de València s’ha creat un moviment ciutadà d’àmbit comunitari i socioeducatiu anomenat Fòrum d’Educació València, en el que la nostra Associació Educativa hi participa activament.

El Fòrum d’Educació València està composat per diferents col·lectius socials i educatius amb el repte comú de millorar l’educació i participar activament en el desenvolupament i la transformació social.

Després de molts mesos de treball, diàleg, debat i altres tasques organitzatives i de creació, ha arribat el moment de compartir, implicar, integrar i fer participar a tota la comunitat educativa i a la resta d’agents socials en general.

Per tant, us convidem a assistir i participar a la jornada d’intercanvi, anàlisi, diàleg i acció “De l’escola desitjada a la societat somiada. La ciutat com a part del currículum”, que anem a celebrar el dissabte dia 21 de febrer de 2015 al Centre Cultural La Nau, on realitzarem un anàlisi crític i participatiu de “l’estat de la situació educativa al nostre entorn”.

Així, tanmateix, amb la celebració d’aquesta històrica jornada volem reunir al voltant d’una taula de conversa, intercanvi i debat a totes aquestes entitats, moviments, institucions, professionals, ciutadans... i recollir totes les iniciatives i propostes que sorgeixen d’aquesta trobada, i, alhora, generar vincles i sinergies amb tots nosaltres i començar un treball conjunt i cooperatiu per la dignificació de la infància i la millora de l’educació.

Esperem la vostra participació activa i, així, enriquir el contingut de la jornada amb les vostres aportacions i iniciatives. Us esperem!!

 

 

Moltes gràcies per la vostra atenció. Salutacions i una forta abraçada,

Junta Directiva AMESTI EDUCACIÓ

 

 

DOCUMENTACIÓ FÒRUM D'EDUCACIÓ VALÈNCIA - I TROBADA 2015:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESENTACIÓ FÒRUM. A càrrec de Clara Martínez i Amo, estudiant de 4t de Magisteri i de Daniel Ruiz de Cenzano, estudiant de 3r de secundària.

 

1.- PRESENTACIÓ

-Història...

-Educació...

-Jo vull ser la protagonista de la història.

-Sí, i tenim dret a una educació digna i de qualitat!!!

-Tenim totes les oportunitats...?

-És el mateix igualtat que equitat?

-Com a ciutadans i ciutadanes podem decidir, veritat?

-Sí, tenim veu i vot, compromisos, responsabilitats i drets!!!

-I com a mestres, mares, pares i infants també!!

-Doncs anem a trobar-nos i treballar conjuntament per l’educació i la transformació social!!

- ARA ÉS EL MOMENT!!!   /    -ARA ÉS EL MOMENT!!!      

- SÍ A L’EDUCACIÓ!!!   /    -SÍ A L’EDUCACIÓ!!!      

 

Bon dia companyes i companys!! Sigueu benvinguts i benvingudes!!

Gràcies per la vostra assistència i participació en a aquesta jornada d’intercanvi, diàleg i acció titulada “De l’escola desitjada a la societat somiada. La ciutat com a part del currículum”, durant la que proposem realitzar un anàlisi crític i participatiu de “l’estat de la situació educativa al nostre entorn”.

Com sabeu a la ciutat de València s’ha creat un moviment ciutadà d’àmbit comunitari i socioeducatiu anomenat Fòrum d’Educació València, composat, fins al dia d’avui, per diferents col·lectius socials i educatius que són:

  • La Coordinadora de Patraix,

  • La Coordinadora d’Educació 3F   i

  • AMESTI EDUCACIÓ.

 

Mares, pares, mestres, plataformes ciutadanes, veïnals i culturals, AMPES, associacions educatives... treballant de forma cooperativa i colze a colze...     És preciós, veritat?

Sí, en definitiva, persones i col·lectius que es varen unir, tots plegats, amb el repte comú de millorar l’educació i participar activament en el desenvolupament i la transformació social.

Tanmateix, aquesta històrica trobada és possible a la tasca i participació, a voltes visible, i d’altres invisible, però sempre incondicional, de moltes persones. Per suposat i, sobretot, també per cadascuna i cadascú de vosaltres, tant personalment com al col·lectiu o sector del país valencià al que representeu. Gràcies novament!!

A més a més, i també breument volem agrair als col·laboradors directes que han facilitat i fet possible la trobada d’avui. Moltes gràcies a:

 

  • Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

  • Caixa Popular

  • G-Agua

  • Esfera

  • Fem Ciutat

  • Associació Veïnal-Cultural Tres Forques-Vara de Quart

  • AMESTI EDUCACIÓ

 

Després de molts mesos de treball, diàleg, debat i altres tasques organitzatives i de creació, ha arribat el moment de compartir, implicar, integrar i fer participar a tota la comunitat educativa i a la resta d’agents socials en general.

Així, tanmateix, amb la celebració d’aquesta històrica jornada volem reunir al voltant d’una taula de conversa, intercanvi i debat a totes aquestes entitats, moviments, institucions, professionals, ciutadans... i recollir totes les iniciatives i propostes que sorgeixen d’aquesta trobada, i, alhora, generar vincles i sinergies amb tots nosaltres i començar un treball conjunt i cooperatiu per la dignificació de la infància i la millora de l’educació.

Doncs esperem la vostra participació activa i, així, enriquir el contingut de la jornada amb les vostres aportacions i iniciatives.

 

Així, partint d’aquest repensar i mitjançant distintes dinàmiques participatives, durant aquesta sessió del fòrum es pretén realitzar:

-Una valoració de la realitat socioeducativa que estem vivint, i les repercussions que té respecte a la qualitat de vida, d’oportunitats i de desenvolupament individual i col·lectiu.

-Una ficada en comú de diferents iniciatives socioeducatives reals que s’estan portant a terme amb èxit i qualitat al nostre entorn.

 

-Un diàleg compromès i constructiu entre els diferents agents que composen la comunitat educativa.

-Una declaració col·lectiva i consensuada de principis bàsics de millora per aportar a la societat i a les instàncies polítiques i públiques corresponents.

-Una xarxa de treball intercomunitari per a portar-la a terme des dels diferents àmbits.

FELIÇ I ENRIQUIDOR DIA!!

-ARA ÉS EL MOMENT!!!!    /    - ARA ÉS EL MOMENT!!!      

 

Doncs bé, ara és el moment!!!

El Fòrum d’Educació València som totes i tots.

Per facilitar i ficar en marxa tot aquest engranatge, hem dissenyat diferents mecanismes i recursos per, des de hui, començar un apassionant treball cooperatiu, estructurat i amb un propòsit clar: SÍ A L’EDUCACIÓ!!!

 

  • Espai de trobada, intercanvi i reunions presencials: Centre Veïnal-Cultural Tres Forques.

 

  • Espai de trobada, intercanvi, treball i aportacions: Ja està disponible un lloc Loomio del fòrum, al que tots i totes anem a estar vinculats.

 

  • Xarxa ciutadana cooperativa, formada per totes les entitats, col·lectius, institucions, associacions, moviments, etc. d’àmbit socioeducatiu i comunitari amb fins i reptes comuns.

 

  • També conegueu els espais interactius dels que disposa el fòrum:

 

 

  • #FOROVLC

 

És dir, el que tota l’organització vol transmetre i destacar és que hi ha un motor, format per moltes peces, que espera que l’actives des de ja:

Hui és el primer dia d’un apassionat itinerari de treball i acció conjunta entre tota la comunitat educativa, amb fonaments sòlids i del que tots i totes som claus.

 

 

2.- DINÀMIQUES DE TREBALL

 

Tot repensar ha de tindre un punt de partida, un espai de reflexió i conceptualització que done peu al posterior pensament convertit en diàleg, anàlisi i iniciatives dels que totes i tots som fonamentals.

Per a aquesta tasca qui millor que el gran mestre Jaume Martínez Bonafé, al que li agraïm el seu treball, el seu trellat, la seua passió i la seua incondicionalitat, i que, en un tres i no res, passarem a presentar.

-Doncs bé, començarem el matí amb la ponència:

“Subjecte polític i educació pública”

-A continuació, tindrem un breu moment d’esplai per descansar, dialogar, relacionar-nos i esmorzar.

-Després de l’esmorzar arribem als: Racons de treball

Cadascú de nosaltres tenim un gomet: blau, verd o roig. Colors aquests que ens distribueixen en tres grups reduïts denominats “grups d’acció”. Així, d’aquesta manera, cada grup d’acció va a desenvolupar tres racons de treball en els que dialogar i aportar totes les seues iniciatives i propostes des de les següents vessants:

1- L’Escola com a font d’experiències, oportunitats, creixement i llibertat.

2- L’Escola com a jardí de ciutadania, d’aprenentatges, d’innovació i de desenvolupament integral i social.

3- L’Escola com a referent humà, social i intercomunitari, i de dinamització, dignificació, participació i transformació personal i social.

Tots aquests suggeriments, qüestions i iniciatives d’acció, seran recollides per establir el posterior gran debat i començar la declaració de principis i propostes de millora per una educació de digna i de qualitat.

Cada grup d’acció anirà rotant pels espais on es desenvolupen els racons:

-Gomet Blau: Racó 1 à Aula Magna

-Gomet Verd: Racó 2 à Aula 1 (pis de d’alt)

-Gomet Roig: Racó 3 à Aula 2 (pis de d’alt)

Una vegada acabe cada racó, les persones col·laboradores de l’organització us indicaran el següent racó a desenvolupar.

 

Després d’aquestes dues intenses hores de xerrades, idees, experiències, hipòtesis, converses, passions, iniciatives, esperances, etc.,  tindrem el goig i el privilegi de viure i compartir un altre espai de reflexió amb el gran mestre Jurjo Torres Santomé, que ha vingut des de la terra germana de Galícia de forma incondicional i . Així, el mestre, novament “ens baixarà a la terra” amb la ponència “La LOMQUE: mesura indispensable en la construcció d’un nou sentit comú i personalitat neoliberal”, aportant al col·lectiu un nou regal: el seu coneixement,  anàlisi, pensament i propostes respecte a “l’estat de la situació educativa al nostre entorn”.

Gràcies Jurjo, totes eixes lletres virtuals hui són realitat, un sentit comú, un bateig de cor. Com una llavor de millo, com la flor del taronger...

 

I així, ens endinsarem en la recta final d’aquesta històrica trobada:

 -Seguidament desenvoluparem el gran debat amb aportacions dels grups d’acció i les intervencions personals de tot hi qui vullga.

-Finalment totes les iniciatives, idees, reptes, etc. recollides consensuadament es compilaran en una declaració o document base per compartir amb la societat i per establir el punt de partida d’aquest treball cooperatiu i comunitari.

 

Moltes gràcies i endavant!!!

 

 

DECLARACIÓ DEL FÒRUM D'EDUCACIÓ VALÈNCIA 2015

 

En breu es publicarà el document elaborat entre totes i tots els participants en la Iª Trobada del Fòrum celebrada a València durant el dia 21 de febrer de 2015.

 

 

 

 

 

Cartell del Fòrum

Moment de la presentació

Moment de la Declaració

bottom of page